måndag 4 juli 2011

Liseberg

Jo, ett Lisebergsbesök genererar alltid ett inlägg i Gnällbloggen. Aldrig ser man så många ledsna, griniga ungar som just på Liseberg. Möjligtvis på Gap-och-skrik-landet i så fall, det på Backaplan. Nåväl, iår var jag i alla fall inte det minsta gravid, så nu skulle det åkas. Hrmpf. Till att börja med valde vi MIDSOMMARDAGEN för vårat premiärbesök, en midsommardag med vackert jäkla väder dessutom. Herregud. Vad. Mycket. Folk. Jag ogillar folksamlingar i största allmänhet men på Liseberg i synnerhet. Åka, vi vill ÅKA!! Köa, köa, köa köa, köa, köa, åka fyrtiofem sekunder, köa, köa, köa, köa, köa, åka trettio sekunder, köa, köa, köa, köa, köa, ja, så där höll det på.

Det underlättar sannerligen inte att ha tre barn med helt olika önskemål om vad kul åkning är. Lova körde Smågrodorna femton gånger på raken (och iår slapp jag och Fredrik att åka med i den där stora stolen i mitten så att man känner sig som en fånig jätte som alla ser när man åker upp och ner i en förnedringens åktur), Linn ville bara åka häftiga saker och Leo ville inte ens åka barnvagn. Bara sitta i Babybjörn på magen. Som ni hör så går detta inte ihop, vi fick helt enkelt tillkalla förstärkning i form av mamma och Lennart. Det funkade!

Nåt som inte funkade var däremot matpausen. Bränd av tidigare erfarenheter från Burger King med uteservering, fåglar, fåglar, fåglar, ketchupklet och utspillda drickor som ledord, så valde vi att bojkotta detta hemska ställe. Istället gick vi till Hamnkrogen. Och blev lite överpositiva och beställde flera rätter, ostbricka och allt möjligt onödigt. Vi ångrade oss genast. Leo sov när vi beställde och tjejerna lekte stillsamt tillsammans med sina pysselunderlägg. Vilken idyll.

10 minuter senare var allt annorlunda. Lilleman var klarvaken och mat skulle värmas, sen skulle det ammas och han ville inte sitta ner, bara vara i famnen på nån. Pysselunderläggen var klara och barnbuffén var ganska så ratad. Ett par köttbullar var samt varsin liiiten klick mos var det som dög åt döttrarna. Sen ville de ut och åka. Men vi fick vänta och vänta på all mat som vi beställt...De skötte sig, fast mycket sammanbitet. Lova låg dubbelvikt över en stol av ren tristess och Linn såg sammanbitet ut genom fönstret. Stackarna.

Ja, om du har tre små barn så rekommenderar jag INTE att du äter flera rätter på en restaurang. På Liseberg. Med åkband kring de små handlederna. (Men OM du ändå gör det så rekommenderar jag fisksoppa samt pannacotta till dessert, det kan du lätt sleva i dig med en hand medans den andra vaggar baby/rättar pyssel/delar köttbullar/hämtar en glass/går på toa).

Tack för uppmärksamheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar